28.6.10

SplashMix 002 >>> Tasun

Pohodlne sa usaďte, vyložte nohy, zavrite oči a pustite si druhý zo série našich exkluzívnych splash mixov. Vzdušnú dvojku, ideálnu na letné slnečné dni, pre nás pripravil sympatický bratislavský dj Tasun, ktorý sa ako jeden z mála slovenských djov venuje hudbe vo svete známej ako 'nu-disco'. Čo to je, kto je dj Tasun a ešte niečo viac prezradil v nasledujúcom mini rozhovore.

Prezraď nám teda prosím ťa kto je dj Tasun, čo hráva atď...
DJingu sa venujem už približne desať rokov - z toho asi 7-8 rokov som hrával drum&bass a jungle. Avšak všetko má svoj začiatok a koniec. U mňa nastal zlomový bod, keď som si uvedomil, že v týchto štýloch už nenachádzam taký pôžitok ako kedysi. Neskôr som sa dostal k elektru a momentálne je to prevažne nu-disco, rare grooves, breakbeat a všeobecne taká zmeska žánrov. Pestrosť je super! :)

Akým spôsobom si vyberal skladby na tvoj mix pre SPLASH ?
Pôvodne som chcel, aby to bol kľudný, oddychový mix - čo sa vlastne z časti aj podarilo. Na druhej strane, keďže nu-disco u nás stále nie je príliš známy žáner, som sa rozhodol, že treba odprezentovať aj iné stránky tohto hudobného štýlu. Preto je v ňom zakomponovaných veľa známych trackov alebo hitoviek, čo však nikdy nie je na škodu.

Čo je vlastne nu-disco za žáner, môžeš nám o tom povedať niečo viac?
Pre mňa je nu-disco pôžitok aj oddych, ale aj niečo pri čom sa dá riadne zavrtieť na parkete. Nemyslím si, že gro nu-disca spočíva čisto v revivale klasického 70’s – 80’s disca. Práve naopak - obsahuje veľa rôznych prvkov. Zo svetových postáv za zmienku určite stojí Škandinávske trio Lindstrom, Prins Tomas, Todd Terje, ďalej Greg Wilson (ktorý je mimochodom jeden z prvých UK DJov hrajúc ešte v Haciende), živá kapelka Crazy-P, Ilija Rudman, The Revenge...

Na záver by si sa ešte mohol s nami podeliť o tvoje plány do blízkej alebo aj vzdialenejšej budúcnosti.
Už niekoľko rokov sa opäť chcem dostať k produkcii, tak dúfam, že sa mi to už konečne podarí. Možno aj nejaká vysnená tohtoročná dovolenka... Nápríklad na The Gardenfestival v Chorvátsku... Žiadna tlačenka, polovica svetovej nu-disco scény a oddych pri mori ;)



Tracklist :
01. 6th Borough Project – Closer
02. Raw DMX – Do It To The Funk (Greg Wilson edit)
03. Ron Basejam – Is The Word
04. Space Ranger – Herbal Cake
05. Franz Ferdinand – Ulysses (Beyond The Wizards Sleeve remix)
06. Big M – California Soul
07. Sean Brosnan – Sat Jam (Ray Mang remix)
08. Ron Basejam – Hot Fridge
09. Shirley Lites – Heat You Up (Melt You Down) (instrumental)
10. Erik Rug feat Dynamax – Tribute (extended disco mix)
11. Black Van – Yearning
12. Metro Area – Miura
13. Roy Davis JR – Gabriel (feat Peven Everett)

Tasun | myspace

23.6.10

BUZZ : Košická Splash release party!

Prvý júlový piatok je sám o sebe dôvodom na oslavu. Začalo sa leto, začali sa prázdniny a čakajú nás dva mesiace hrejivého počasia. A je niečo lepšie na oslavu ako dobrá hudba, tí správni ľudia a poriadna porcia zábavy?

V Tabačke sa však bude celebrovať ešte niečo naviac. Slovenský net-label SPLASH RECORDINGS chystá v júli už svoj tretí release a to znamená len jedno - intenzívnu nálož klubovej hudby. Tentokrát ju má na svedomí jeden z šéfov vydavateľstva a najväčšia hudobná opica - dj a producent Bad Mojo.

Pri tejto sviatočnej príležitosti SPLASH.SK a BUZZ team spojili sily a do Košíc sa tak dovalia ľudia, ktorí s mladým slovenským vydavateľstvom spolupracujú - rezidenti BUZZu Jesus In Box a Crazy Animal, česká posila Splash rec. Dirty Little Toaster a samozrejme nebude chýbať ani autor a čerstvý hudobný otec Bad Mojo. Čakajte hudobné štýly, ktoré sa skrývajú za nasledovnými zaklínadlami: Elektro, Dubstep, Fidget House, Afrobeat, alebo Tech House aby sme menovali zopár.

BUZZ je párty, na ktorej to najviac bzučí.
BUZZ je párty, na ktorej to najviac basuje.

BUZZ je párty, na ktorej jednoducho treba byť!

2.7. Piatok. Tabačka / Košice
Dirty Little Toaster / cz
Bad Mojo / splash
Jesus In Box & Crazy Animal / buzz
Que / cancelled

19.6.10

'Rave Compilation' mixed by Embryo

Zámerom tejto kompilácie je priblížiť žáner raveovej hudby, ktorá vznikla v Anglicku začiatkom 90. rokov.

Rave sa pomaly ale isto vracia a tak by nebolo zle vypočuť si svetoznáme raveové nahrávky. Balík plný raveu vás čaká aj na pripravovanom epčku 'Embryo - In My Mind EP', ktoré je nahlásené na sklonku augusta a septembra tohto roku. Summer rave, summer rave.

---> download tu

Tracklist :
01. Altern 8 - Activ-8
02. Baby D - Let Me Be Your Fantasy (Ruffer Mix)
03. Moby - Go (Rainforest Mix)
04. Praga Khan - Injected With a Poison (Digital Orgasm Mix)
05. Ratpack - Serachin' For My Rizla
06. SL2 - Way In My Brain
07. Dj Seduction - Hardcore Heaven (Heavenly Edit)
08. Urban Shakedown feat. Mickey Finn - Some Justice (7" Dash Mix)
09. T99 - Anasthasia
10. Human Resource - Dominator (Beltram Mix)
11. James Brown Is Dead (Orginal Mix)

16.6.10

Tesla Boy - Modern Thrills


Tesla Boy. Moskovské trio, ktoré skladá neuveriteľne presvedčivý 80's synth-pop. Pravdu povediac, pri zvukoch ich debutového 'Tesla Boy EP' sa nejeden poslucháč musel presvedčiť, že naozaj neznie nahrávka z osemdesiatych rokov, ale niečo z roku 2009. A netrvalo to dlho a ich prvý album 'Modern Thrills' je na svete.

Tesla Boy - Spirit Of The Night

Musím povedať, že 'Spirit Of The Night' z ich prvého EP je jedna z najlepšie znejúcich 80's skladieb, aké som počul, odkedy je toto obdobie opäť v móde (spolu s 'Miami Horror - Don't Be On With Her'). Informácia, že skupina vydala celý album preto vo mne vzbudila pochopiteľné očakávanie, a zároveň aj strach, či dokážu preskočiť latku, ktorú si sami nastavili veľmi vysoko.


56-minútový / 11-skladbový album otvára 'Electric Lady', ktorá už pred nedávnom vyšla ako singel a je peknou ukážkou toho, ako celý album znie. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že album má velmi konzistentný a jednoliaty zvuk, príjemné popové melódie a poctivý spev. Práve poctivosť je slovo, ktoré sa mi pri Teslových chlapcoch asi najviac derie na myseľ - retro 80's poloha pre nich nie je iba barličku, ktorou si pomáhajú, aby ich hudba znela zaujímavo. Je cítiť, že je to ich životný štýl, že sú to telom, dušou aj srdcom 80's new wave romantici.



Album 'Modern Thrills' sa dá vypočuť v tomto 15-minútovom sampleri a zakúpiť v každom lepšom digital-shope.

Tesla Boy | webpage | facebook | myspace

13.6.10

VA - Treatment (Teapot Cuts)



Slovámi Teapota :


"Kompilácia remixov od 'Teapota' v limitovanom náklade 57 kusov bola medzi ľudí vypustená ako súčasť artzinu 'Lazy Dog' v ktorom Jozef Tušan (jedna polovica projektu 'BIOS', no viac známy ako 'VJ LASKA') prezentuje svoju tvorbu."

"57 kusov sa už skoro totálne rozdalo na koncertoch, či uz na prešovskej vetve Multiplacu alebo na koncertoch BIOS v rámci turné 'Dark June Days', ktoré majú z JellyBelly. Každé jedno CD v naklade je ručne číslované a signovane + obsahuje link na piaty track, ktorý je ako exkluzív pre tých, ktorí vlastnia fyzicku kopiu."


  

10.6.10

Mustard Pimp - Rock Paper Scissors EP

Pôvodom francúzska, no momentálne už skôr americká dvojica Mustard Pimp má za pomerne krátku dobu existencie na svojom konte už úctyhodné množstvo trackov a 25 mixtape-ov - pričom všetky dokopy dosiahli cez 150 tisíc stiahnutí. Slušné číslo, nie?

Títo blázniví elektro producenti sú známi predovšetkým pre divoké tracky a remixy, v ktorých uhladenosť, predvídateľnosť alebo nejaká harmonickosť uvoľňujú priestor pre choré melódie, zábavné experimenty a intenzívny tanečný zážitok. Je veľmi sympatické sledovať, ako sa za poslednú dobu ich produkcia posúva stále na vyššiu úroveň a z pôvodne nehrateľných šialeností sa stávajú solídne klubové tracky so značkovým (c) Mustard Pimp zvukom.

15. júna im na vychytenom americkom elektro vydavateľstve Dim Mak vychádza ďalšie EP nazvané 'Rock Paper Scissors' s tromi rovnomennými skladbami, z ktorých 'Paper' asi najviac zaujal moje uši.


Ak ich autorské tracky na vás pôsobia trocha monotónne a príliš klubovo, tak si určite vypočujte nejaké remixy z dielne Mustard Pimp. Snáď ešte lepší ako tracky z chystaného EP je zatiaľ ich posledný remix pre 'The Willowz'.
The Willowz - I Know (Mustard Pimp Remix) by mustard pimp

A pokiaľ ste prežili smršť v Subclube na poslednom Hochspannung-u tak vám pravdepodobne neunikol ani ich ďalší remix pre 'Kylesa', ktorý bol jedným z otváracích trackov môjho setu.
Kylesa - Scapegoat (Mustard Pimp Remix) by mustard pimp

Ak ste práve zistili, že vás Mustard Pimp baví, tak rozhodne preskúmajte aj ich SoundCloud účet - majú tam asi všetky skladby, ktoré kedy spravili + drvivá väčšina z nich je aj na voľné stiahnutie.

9.6.10

Polymorphic - Rock To Play EP (MAKO003)



'Rock To Play EP' je v poradí tretí release vydavateľstva 'Mako records' a patrí menej známemu producentovi menom 'Polymorphic' (interview z minulého roka nájdete tu).

V skladbách počuť tvrdý a nehorázne silný hoover, prvky rave-u z 90 rokov, rinčiace (takmer trash) bicie, ktoré každého postavia a donútia ho tancovať alebo si lámať hlavu nad tým, aký skvelý je ich zvuk. Nie je sa čomu čudovať, kedže sa Polymorphic dlhé roky priatelí s Proxym (inšpirácia je teda jasná). Od roku 2008 sa postaral o drsné remixy pre 'AutoKratz', 'Fukkk Offf' a samotného 'Proxyho'. Ruské MAKO mašiny nastavili nový hudobný žáner.


Tracklist :
01. Rock To Play (Proxy's Re-Work)
02. Porno (original mix)
03. Robodance (original mix)




Spomínané remixy a moja srdcovka 'Gypsy Woman' :




8.6.10

Rawfare & Bad Mojo - Moon Bomber (Preview)

Koncom mája sa v hlavnom stane Splash magazínu (rozumej v mojom domácom štúdiu) stretli slovenskí producenti - Rawfare a Bad Mojo - aby pokračovali v prácach na spoločnom EP. Pripravované EP má obsahovať 4 skladby - 2 spoločné a po jednom sólovom od každého zo spomínaných pánov.

Jeden z chystaných spoločných trackov s pracovným názvom 'Moon Bomber' už nadobudol celkom reálnu podobu, takže na zatiaľ poslednej párty Hochspannung! som použil preview verziu ako záverečný track. Viac na nasledujúcom videu priamo z miesta činu :



Ospravedlňte prosím zníženú kvalitu obrazu, zvuk je však vďaka všeliakej mágii v lepšej kvalite.

2.6.10

SplashMix 001 >>> Rawfare


SPLASHMIX je nová séria mixovaných setov na splash.sk - mixy namiešané špeciálne pre náš magazín. My sme veľmi radi, že ako prvý môžme uviesť mix projektu Rawfare, ktorý je plný exkluzívnych a ešte nevydaných trackov. To však nie je všetko, čím je tento set zaujímavý. Rawfare v poslednej dobe "nabobtnal" a na živých vystúpeniach už figuruje aj vokalista a mc Don (člen projektu NoizBoiz) a to sa odrzkadľuje aj v tomto Splash Mixe. Vzniklo tak unikátne spojenie, ktoré na poli elektra a elektro-housu je stále pomernie zriedkavé. O tom všetkom a aj o niečom viac však prezradí Rawfare v nasledujúcom "krátkom" rozhovore.


Aký je koncept tvojho mixovaného setu pre Splash?
Chcel som spraviť mix, ktorý by odzrkadľoval to čo sa deje na našich spoločných vystúpeniach, ale zároveň aby sa dal počúvať aj v inom prostredí. Elektronická hudba je pre mňa zaujímavá hlavne kvôli sile, ktorú v sebe dokáže niesť oproti klasickým nástrojom. Preto majú všetky Rawfare tracky a sety od základu tvrdý zvuk, no skladby sú zároveň aj rôznorodé svojim štýlom alebo zvukom. Aj keď možno mám svoje preferencie, nie som verný žánrom a subžánrom, dám tam hocičo, pokiaľ ma to osloví a je to energické. Tento mix vznikal v štúdiu Bronstibock, ktoré je v základni vydavateľstva Basserk, v priestoroch OT301. Je približne založený na sete, ktorý sme odohrali na Queensday, plus sú tam niektoré moje obľúbené prechody ktoré som chcel zvečniť.

V mixe je aj MC, ktorý svojim hlasom "okorenil" set. Kto je to?
Don bol v podstate mojim prvým "fanúšikom" v Holandsku a dodnes tuším nevynechal ani jedno moje vystúpenie. Stretli sme sa zhodou okolností na kultovej dubstepovej akcii Lockdown, kam som sa na lineup dostal úplnou náhodou a čo bolo vôbec moje prvé hranie v Amsterdame. Počas setu som snažil primiešať čo najviac elektra, bassline a hľadal spôsoby, aby som mohol zakombinovať vlastné skladby. Jeho to zo všetkých oslovilo najviac, odvtedy sa stretávame stále a robíme bordel na akciách.
Promo foto by R. M. Koolhoven a F. Jordans
  
Vidím, že už je uvedený akoby člen kapely alebo projektu Rawfare. Ako je to vlastne?
Keďže je MC holandského grime/dubstep zoskupenia NoizBoiz (žiadna podobnosť s Boys Noize - pozn.) mali sme si aj hudobne čo povedať a postupne sme sa dopracovali až k tomu, že teraz je akoby druhým členom Rawfare, čo ma veľmi teší. Nikdy som nechcel prezentovať hudbu sám, hudba má byť podľa mňa o tom, že ľudia ju hrajú spolu a reagujú jeden na druhého na stagei. Zatiaľ to funguje výborne, vystúpenia sú úspešné a medzičasom sme si aj stihli vytvoriť slušnú lokálnu "reputáciu" vykrádania backstage chladničiek na rôznych akciách, kde často ani nie sme pozvaní.

Momentálne pôsobíš hlavne v holandskej elektro scéne, kde vidíš najväčšie rozdiely medzi NL a SK?
V tejto stredoeurópskej oblasti som zatiaľ nepostrehol žiadny stagediving a bláznovstvá čo sa tam bežne dejú. Všeobecne electro akcie v okolí Belgicka a Holandska sa stali zmiešaninou metal-hardcore moshpitov a klasického techno/rave fičania, proste tanec a nekontrolované skákanie dokopy. Svoj podiel viny na tom má asi aj Ed Banger, oni to pred pár rokmi spustili a teraz sa to už žije vlastným životom. Minule na našej Basserk akcii ľudia už dokonca skákali z reprákov.

Ďalší podstatný rozdiel je asi aj v tom, že tam už žije druhá generácia návštevníkov parties, ktorí vyrástli na tejto hudbe. Je tam silná tanečná kultúra, ľahšie sa na to nadväzuje, ľudia chápu pôvod zvukov a poznajú klasické skladby. Tým nechcem povedať, že na Slovensku je to úplne zlé. Tiež sa tu robili a robia dobré veci, organizujú sa zaujímavé akcie. Sú tu priestory ako Subclub, ktoré by mali podľa mňa viac stavať na svojej jedinečnosti. Príkladom by mohla byť už pomaly asi vymretá techno scéna, čo tu bola aspoň hudobne určite na svetovej úrovni a ľudia na to dodnes spomínajú.

Čo mi tu vždy vadilo a vadí je fakt že je tu akosi málo zápalu. Všetci sú príliš opatrní a znechutení, pričom aj vonku vidím že veci svetového formátu sú často výsledkom snahy hŕstky ľudí ktorí sú ochotní svoje nápady zrealizovať za každú cenu. Určite sa to dá, aj keď načas možno treba ísť von, cestovať a zbierať skúsenosti.

Plány do najbližšej budúcnosti?
Teraz vyšiel Floor Luv na CD kompilácii Some Tunes 4, neskôr vyjde aj čisto digitálne ako dlhšia verzia viac zameraná na DJov a niekoľkými remixmy od mien, ktoré zatiaľ nechcem prezrádzať. Veľmi sa na to ale teším, lebo tých ľudí si veľmi vážim ako producentov a ich skladby hrávam skoro stále. Nasleduje asi Cd remixov Capacocha, kde bude aj moja verzia, čo bude variácia skladby, ktorá bola na Earcleaner EP no a potom dva ďalšie releasy. Popritom chcem posunúť vystúpenia, aby ich bolo čo najviac.





Tracklist :
01. Rawfare - Floor Luv
02. Aerotronic - Sex & Cigarettes (Waxdolls Remix)
03. Mustard Pimp - Kiwi (Gtronic Remix)
03. Volatile - Ignition
04. Rawfare - Follow Me (feat. Capacocha)
05. Haezer - Who The Fuck Is Haezer (Geht's Noch Remix)
06. The Bloody Beetroots - Warp 1977 (Rawfare Live Fuckup)
07. Rawfare - Bad Santa II
08. The 2000 - Monkey Aggression
09. Bobble – Stachus (Tonka's MVG Rave-Up)
10. Sound of Stereo - Metric
11. Rawfare - Earcleaner
12. Noob & Brodinski - Peanuts Club (Zeds Dead Remix)
13. Rawfare - Meth Bat (Basserk Riot Demo Edit)
14. Hugo Moya - Move
15. Distrakt - The Future
16. Shinichi Osawa - EEAA (Mustard Pimp Remix)
17. B.R.U.C.E. - The Wallet (TWR72 Remix)
18. Kanji Kinetic - Deep Down South
19. Shock & Awe - Trap Door

Rawfare | webpage | facebook | myspace

1.6.10

Paul Chambers - Yeah, Techno !

2 roky fungoval 'Paul Chambers' ako neznámy dj na vystúpeniach formácie 'Soulwax'. So svojími setmi a skladbami pripomína 'Tigu' alebo dvojicu 'Kebacid' (Jori Hulkkonen a Jesper Dahlback), ktorým konkuruje a hravo ich prekonáva.

Jeho prvé EP 'Yeah, Techno !' po dlhšej dobe našlo vydavateľa. Stali sa ním Erol Alkan a jeho 'Phantasy Sound'.
Remixy pripadli na začiatku spomenutej kapele 'Soulwax' a nováčikom 'BeatauCue'.

Tracklist :
01. Yeah, Techno ! (original mix)
02. Yeah, Techno ! (Soulwax remix)
03. Yeah, Techno ! (BeatauCue remix)


EP vychádza v týchto dňoch a je možné si ho zakúpiť v digitálnej forme cez Beatport alebo vo forme vinylu (v limite 250 kusov)

Live act v podaní Paula Chambersa