16.2.10

Kazety - Smutná

(text je bez inter. znamienok, čiže v originálnom znení)

In fact,
you will not be saved.

Členovia :
Johana Švarcová
A schwarz

Kapela Kazety zo susedných Čiech natočila pred mesiacom klip k singlu Smutná.
Klip ma (ako inak) hneď na prvé pozretie zaujal. Zaujal ma až natoľko, že som poprosil kapelu o nejaké informácie ohľadom natáčania.

Vetsina puvodního materiálu se natocila v cervenci 2009 behem nahravani desky Kazet, ktery probihalo v severnich Cechach, na chalupe pod Jestedem. Celou dobu nahravani tam s nami byl kamarad (Ema Shu Yen) ktery natacel a fotil, za kamerou jsme se obcas stridali vsichni, podle potreby, ale vetsinu materialu natocil on. Mel jsem v hlave takovej jednoduchej pribeh inspirovanej beckovyma horrorama.., o holce, ze ktery jeji okoli vysava emoce a postupne se meni v takovy "zombie" bez citu.., scenar nebyl zadnej, jen par obrazku..., v hlavni roli Johana.

Kvuli pocasi a dalsim neprijemnym okolnostem jsme nakonec natocili jen par scen..., takze na delsi film to nevypadalo..
Pred vydanim desky jsem zacal pracovat na klipu a chtel jsme vyuzit nepouzity zabery z prazdnin.., zacal jsem intuitivne davat dohromady zabery bez nejakeho predem daneho konceptu.., zrovna v tu dobu se mi libilo par klipu ktery vyuzivaly zpusob kolaze a vrstveni odlisnych zaberu (Lovvers, stary Breeders atp.) a chtel jsem aby vysledek byl podobne nesourody...
Postupne se zacal rysovat celkovy tvar, kterymu ale chybela urcita roztristenost a syrovost..
Pouzili jsme moji starou televizi a celej klip jsme z novu natocili na kameru z televize..

Zase jsem to vsechno nahral do pocitace a cely prestrihal, teda vymenil cisty zabery za "televizni".., a konecne to zacalo fungovat.., dokonce se zpatky vratil puvodni pribeh "o holce"..., ikdyz v trochu pozmeneny podobe (zjednodusene jde o to, ze nekdo proziva cizi zivot jako svuj, skrz knizky, filmy atp., akorat ze v nejakou chvili se obe reality dostanou tak blizko k sobe, ze je tezky je od sebe rozlisit..a zacnou se navzajem ovlivnovat a odrazet).

0 comments:

Post a Comment