25.10.10

SplashMix 004 >>> Hausaggregat

V našej edícii mixov sme už prešli cez elektro, nu-disco či uk funky a štvrtým setom sa ponárame do vôd minimal resp. deep housu so štipkou funky a diska. České duo Hausaggregat pre vás pripravilo krásnu jazdu ideálnu na upršané jesenné dni a k tomu navyše pridalo jednu skladbu z ich producentskej dielne exkluzívne iba pre Splash. O tom všetkom - už tradične - v nasledujúcom rozhovore.

Mohli by ste sa našim čitateľom predstaviť - kto je Hausaggregat?
Hausaggregat je dvojčlenný projekt. Poznali jsme se na vysoké. Oba jsme se elektronické hudbě věnovali a náhodně jsme zjistili, že máme mnoho společného, zejména pohled na dnešní scénu a hudbu a zároveň každému z nás chyběl nějaký parťák, se kterým by se dalo spolupracovat. Žádné větší plány jsme neměli, chtěli jsme jenom dělat to, co nás baví. Při jednom společném hraní jsme náhodou zjistili, že by to mohlo fungovat a tak jsme začali hrát častěji. Potom už se vymyslel jenom název a všechno nabralo oficielní podobu.

Akým spôsobom ste vyberali skladby na váš Splashmix?
Skladby na set vycházely z aktuálního „hudebního naladění“. Cílem bylo nahrát set k domácímu poslechu s příjemnou atmosférou. Tohle jsem si předem domluvili a jednoho nedělního odpoledne se to vše nahrálo. Doufáme, že se nakonec set celkem povedl a ta atmosféra, kterou jsem tam chtěli mít, tam je. Co se jinak týče našeho soundu, obecně se dá říct že je to směsice housu, vycházející z našeho vkusu. Liší se to akce od akce a je to hodně různorodé.

Ako funguje vaša spolupráca ako producentského dua? Striedate sa? Alebo obaja naraz?
Co se týče technických dovedností, tak každý jsme na jiné úrovni. Neustále se učíme nové věci. Hlavně pak ale oba moc dobře víme jak bychom chtěli znít a jak ne. Veškeré naše výstupy jsou pak předmětem velmi žhavé diskuze, trvající i mnoho hodin denně. Společné hraní naopak probíhá bez diskuzí naprosto spontánně jako klasický set dvou djů, kteří se střídaji po jednom tracku.

Aké máte plány do budúcnosti?
Do budoucna bychom asi chtěli dosáhnout co nejvíc, samozřejmě. Žádné hranice nám ale nejsou svaté. Hlavně bychom chtěli pokořit s naší party „Gradace“ různé hrůzostrašné předsudky a trapnosti české scény. Ano, tohle říká každý, ale my opravdu víme, že to tady v Česku dělá málokdo dobře a zejména pak v Olomouci. Neustále musíme bojovat s nepochopením. Ale z toho si nic neděláme. Věříme, že to půjde. Naopak poslední dobou se ukazuje, že se vytvořila určitá skupina lidí, kteří mají zájem a podporují naše snažení. Co se týče hudby, nějaké releasy už jsou domluvené a budou. Máme hodně všelijakých načatých i ukončených věci, avšak dotáhnout to do definitivního konce je velmi časově náročné a vzhledem k tomu, že jsme studenti, tak to trvá dlouho. Ješte tento rok, možná začátkem přístího, by měl vyjít digitální release na labelu Meanbucket. Měl by obsahovat dvě naše věci. Jednu z prvních skladeb Be Your 5 (tu úplně první Vám nabízíme k poslechu a stáhnutí zde) a jednu novinku. Nechceme na nic tlačit ani uspěchat takže si dáváme načas, dokud nebudeme plně přesvědčeni o správnosti celé věci. Po tomto EPčku, by měl následovat release na labelu CitySurfer, který už nebude jenom digitální, ale dokonce se bude lisovat vinyl.



Tracklist :
01. Jennifer Cardini & Shonky – Tuesday Paranoia (Acappella)
02. Sunday Girl - Self Control (Azari & III Remix)
03. Jori Hulkkonen - I am Dead (Hercules and Love Affair Remix)
04. Soul Clap - Action Satisfaction
05. Art Department - Without You (Extended Mix)
06. Jones & Mizrahi - Nasty Things
07. Robert James - Sleep Moods
08. Lee Curtiss - The Glow
09. Lee Foss - U Got Me
10. Chris Carrier - Quadrilette
11. Jamie Jones - Ruckus
12. Chemical Brothers - Swoon (Lindstrom & Prins Thomas Remix)

Hausaggregat | myspace | facebook | soundcloud


Bonus! Nezmastrovanú verziu prvého tracku Hausaggreagat s názvom Chi Chi vám ponúkame na stiahnutie exkluzívne iba u nás.

Mediafire : Hausaggregat - Chi Chi

0 comments:

Post a Comment