15.7.10

Daniel Haaksman - Hands Up

Leto je ideálna príležitosť pre hudobníkov vytasiť sa s tematickou skladbou, známou tiež ako letný hit. Každý rok má svoj - veď spomeňme na také skvosty ako napríklad Asereje od Las Ketchup alebo nezabudnuteľnú Dragosta Din Tei od O-Zone. Pri správnej dávke úspechu letného hitu na nás potom tieto skladby útočia nie len celé leto, ale aj dlho po ňom.

Ale teraz vážne. Daniel Haaksman, šéf labelu Man Recordings a autor skvelej skladby "Kid Conga" je jedným z producentov, ktorí robia letné tracky po celý rok. Jeho práve vychádzajúce EP "Hands Up" nie je žiadnou výnimkou a nálepka tohto ročného obdobia mu rozhodne právom patrí.

Titulná skladba "Hands Up" je skvelý letný hit postavený na nežnej detskej melódii, dunivom jemne nepravidelnom kopáku a skrz-naskrz pozitívnej atmosfére.

(Ak vás zvodné vlnenie zadočkom milej dievčiny zaujalo - tu - je originál video)

Druhá skladba z EP má pre nás vcelku úsmevný názov "Dubcheck" a čo je ešte zaujímavejšie Daniel Haaksman na nej spolupracoval s jednou z najznámejších blakánskych "dychoviek" - s Orchestrom Bobana Markoviča. Z ich spojenia vznikla uptempo tancovačka presne v duchu scén z filmu "Biela Mačka a Čierny Kocúr". EP dopĺňa downtempo track "Well Oso".

0 comments:

Post a Comment