9.8.10

1A2V1 - Dirty Shape

České audiovizuálne duo 1A2V1, ktoré ste mohli vidieť a počuť napríklad na zatiaľ poslednej Hochspannung párty v bratislavskom Subclube, pripravilo na začiatok prádznin svoj debutový (mini) album "Dirty Shape". Vyšiel na značke Mikinikill a Jaroharo (hudba a design) spolu s VJ-om Kolouch-om (live vizuál) na ňom servírujú hravé elektro s jemným retro nádychom. Zvukové experimentovanie orámované charakteristickým zvukom bzučivého syntetizátora a odpočítavaním pravidelných bicích funguje ako na parkete tak aj pri domácom vypočutí.

Minimix skladieb z albumu "Dirty Shape" tu :


Za jakých okolností vznikl projekt 1A2V1 a kdo v něm figuruje?

1A2V1 vznikl totální náhodou, když jsme se s Kolouchem potkali na zámku v Letovicích kousek od Brna na jednom privátním festivalu, který pořádal náš známý. V tu dobu jsme se neznali, já jsem tam byl prezentovat svůj projekt s názvem 1A2V1, který byl v podobě 8 bitové hudby bez projekce. Před začátkem vystoupení mě Kolouch oslovil, jestli mi může dělat projekci, aniž by jsme oba tušili, kdo je ten druhý zač. Někdo to celé náhodou nahrál na video a po shlédnutí toho videa nám bylo jasné, že tohle bude fungovat i dál…

Oba jste vizuální umělci, co pro vás znamená spojení hudby a vizuálu?

Je to zásadní zařazení se do sféry, která nabízí kompletní audio-vizuální zážitek. Jednoduše dvojnásobná síla v jednom prostoru (1A2V1)! Je to taky hodně velká výhoda oproti projektům bez vizuálních parádiček, vizuální stránka dokáže podpořit tu hudební a o to víc to funguje i naopak.

Máte pro 1A2V1 předem dané nějaké společné téma? Jak se od sebe liší jednotlivá vystoupení? Reagujete na sebe během hraní nebo máte předem pevně danou strukturu?

Naše téma - Náš život! Během hraní mezi sebou nekomunikujeme, víme co máme dělat. Dá se říct, že máme vystavěnou určitou koncepci předem, ale rozhodně není úplně pevně daná. Kolouch to má v tomhle případě těžší, protože on je ten, co reaguje na můj zvuk. Myslím že naše sehrání nemá mezí! Ho ho ho. Samozřejmě se snažíme, aby každé vystoupení bylo trochu jiné, i pro nás je to důležité, jinak by jsme se z toho asi zbláznili. Liší se hlavně stavbou setu, ať už zvukově nebo vizuálně, což zní sice dost obecně, ale je to tak! Celkově taky záleží na atmosféře a energii lidí co přijdou, jednoduše každá akce vyvolává reakci.

Deska je dramaturgicky vystavěná a působí celistvě. V live setu je cítit víc eklektický přístup. Jak to vnímáš ty?

Jak už jsem zmínil, při live setu záleží hodně na atmosféře publika, často se stane, že to publikum nezvládne ať už zvukově či vizuálně, nebo naopak snese víc než čekáme. Naše vystupování "na živo" sebou nese vždycky určitou punkovou formu, samplování a transformace zvukových linek v reálném čase má prostě jiný charakter než čistá nahrávka.

Je to váš první release, kdy vás poprvé napadlo, že chcete vydat CD?

Vydání CD je pro nás uzavření jedné etapy a začátek nové. Je nám jasné, že médium jako je CD už to má dávno za sebou díky internetu a sdílení hudby, ale věříme, že pro největší nadšence stále funguje. V našich hmyzích mozcích zrála myšlenka vydání hudby již dost dlouho. Mikinikill label nás oslovil a my samozřejmě přijali nabídku s otevřenou náručí.




CDčko s albumom "Dirty Shape" je možné zakúpiť na každom vystúpení 1A2V1, alebo v prípade záujmu aj objednať na tejto e-mailovej adrese: mikinikill@gmail.com.

UPDATE !!! Album "Dirty Shape" bol práve uvoľnený na volné stiahnutie. Sťahujte tu :
http://www.mediafire.com/?j6sy73dwz5w3ry5

1A2V1 | stránka | myspace | soundcloud
Mikinikill | stránka

0 comments:

Post a Comment