24.3.11

Profil: Le Castle Vania



Dylan Eiland je 27 ročný chalan z Atlanty. Zahral si už po boku pojmov ako Justice, MSTRKRFT, Soulwax či Para One. Úspešne vydáva vlastné skladby, v remixoch si bez problémov podáva tracky napríklad od La Roux a Fukkk offf. Stojí za hudobným projektom Le Castle Vania a zbožňovať ho budú všetci, ktorí to so svojim sluchom z dlhodobejšieho hľadiska nemyslia až tak vážne.

Hoci pohľad na fotografie tomu možno nenasvedčuje, Dylan nie je príslušníkom hudby súčasných emotívnych tínedžerských smerov, ale čoraz zažítejším menom indie-elektro scény. Jeho zvuk sa dá charakterizovať ako „špinavé“ elektro, aj keď extrém typu GTRONIC to nie je. Aktuálne zaujal skvelým remixom skladby „Is You“ od D.I.M., ktorý pred niekoľkými dňami sprístupnil na voľné stiahnutie. Zmes jednoduchého chytľavého vokálu a typického ostrého elektro syntu to na Hype Machine dotiahla počas prvého týždňa na ôsmu priečku v rebríčku popularity, a nebude prekvapením, ak ešte poskočí o nejaké miesto smerom hore.


Oficiálne vydal Le Castle Vania 2 vlastné komerčné nosiče. V novembri 2008 uzrelo svetlo sveta Epčko „Tigertron EP“. Definitívny prienik medzi producentskú špičku elektra však znamenala až skladba „Nobody Gets Out Alive!“ o rok neskôr. Bola vydaná tak ako prvé EP v spolupráci labelov Always Never / So Sweet a spôsobila taký rozruch, že k nej dodatočne vyšla aj kompilácia remixov (na nej sa objavili remixy od Rrrump, Rynecologist, Flinch & 12th Planet, Noisia). Labelu Always Never je verný doteraz. Čo sa remixov týka, väčšina sa objavila ako free download – môj osobný favorit je „La Roux – In For The Kill“.


Dylan je jeden z tých producentov a dj-ov, na ktorého Soundcloude dokážem tráviť dlhé hodiny. Mimo svojej originálnej tvorby a remixov tu prezentuje aj sériu mixtapov pod názvom „Buletproof Tiger Mixtape“. Namiesto fráz o kvalite stačí použiť čísla: 12.000 vypočutí a takmer 3000 downloadov za 26 dní je na hodinový set veľmi slušné číslo. Čo ma teší snáď najviac je fakt, že ponúka kopec materiálu na stiahnutie zadarmo. V súčasnej dobe kríz, kedy si ľudia kvôli pár grošom nechávajú prevŕtať koleno, je to príjemná výnimka. Navyše sú všetky voľné downloady sprístupnené prehľadne na oficiálnom webe.

Le Castle Vania nie je jediný projekt, v rámci ktorého Dylan pôsobí. Za zmienku tiež stojí jeho spolupráca s Blakom Millerom pod názvom Lies in Disguise. Dylanov prínos a zvuk v rámci tohto projektu je rozoznateľný, celkovo znie veľmi podobne ako LCV. Z kvalitných remixov LiD sa môžu tešiť napríklad Shinichi Osawa, či Toxic Avenger. O tomto projekte sa dá zistiť čosi viac na ich myspace stránke.

Európanov asi nepoteší fakt, že Le Castle Vania ako DJ zatiaľ trávi minimum času mimo Ameriky (doteraz najbližšie bol v lete 2010 v Budapešti, alebo na Street Parade v Zurichu). Na jednej strane sa tomu nedá až tak čudovať, elektro je v Amerike takmer mainstream. Na strane druhej však treba veriť, že sa v nadchádzajúcej festivalovej sezóne ukáže niekde blízko, jeho energické sety za by za ten výlet určite stáli.


0 comments:

Post a Comment