22.6.12

SplashMix 016 : Felix!


Šestnásty SplashMix ani nemohol byť lepšie načasovaný! Letné horúčavy priam volajú po osviežení v podobe pomalých beatov nu-disca či deep housu, ktoré hravo navodia ležérnu atmosféru pool party. Do svojich povolaných pazúrikov ho dostal pražský kočičák Felix!, ktorý by vám mohol byť celkom dobre známy - no ak nie, pustite si jeho skoro 86 minútovú jazda svetom space disca a prečítajte si nasledujúci rozhovor.


Ahoj Ondrej. Verím, že si čitateľom Splashu dobre známy, no i tak ťa poprosím aby si sa predstavil.
Ahoj. Jako DJ stojím za mixážním pultem už přes deset let, poslední dva roky se zkouším věnovat i vlastní produkci. Mé jméno si můžete spojit s pražskými akcemi Picnic, DEER, nebo W.A.R.P. Na Slovensku mě můžete znát především z Košic, kde jsem několikrát hrál, z bratislavské Radosťi či Sub-clubu. Ve svých setech kombinuji aktuálně nu disco, house, deep house i tvrdší elektroniku. Záleží na typu akce, lidech a náladě.

Akým spôsobom si vyberal sklaby pre tvoj SplashMix?
Velký vliv na výběr skladeb mělo hlavně letní počasí.

V poslednej dobe sa ti darí aj produkčne, tvoj zvuk naozaj s časom dozrieva ako víno. Chystáš nejaké novinky?
Děkuju! Poslední EP Visionary Ecstasy mělo k mému překvapení úspěch, slyšel jsem i dost pozitivních ohlasů na singl Again, který vyšel u vašeho labelu. Překvapila mě i kladná reakce internetových magazínů XLR8R, nebo Electronic Beats, kde se EP objevila. Tyhle věci mě dokážou vždy nakopnout k další činnosti. Co se týče nějakých novinek, rád bych do konce roku stihl alespoň ještě jedno EP, možná pustím ven i jeden samostatný singl a před dokončením je i remix pro label Electro’n’Roll. Zatím beru produkci jako určitou výzvu a poznávání pro mě stále ještě nové oblasti.

Prezraď nám prosím, na čo ešte - aké párty prípadne iné aktivity - sa od teba môžeme v nabližšej budúcnosti tešiť?
Co se týče akcí, slyšet mě můžete převážně v Praze. Na houseboatu Bukanýr nedávno proběhla vydařená launch párty deep houseového večírku DEER, který dělám společně s DJem Steamfunkem. Druhý díl je na spadnutí a to konkrétně 4. července - tímto bych rád pozval všechny ty, kteři budou ten den v Praze a budou si chtít vychutnat kvalitní deep house na řece. V nádherném prostoru Klubovny 2.Patro už druhým rokem společně s Ilyou Zorinem pořádáme velmi populární nu disco večery Picnic. Přes léto má Klubovna letní rekonstrukci, takže nu disco se zde rozezní opět v září. S DJi dMIT.RYm a Thiewem jsem ještě rezident fresh akce W.A.R.P. v klubu Chapeau Rouge. Ve všední dny hraju například v 360 baru, který je součástí nově otevřeného hotelu Fusion, nebo v Thajské restauraci NOI na Malé Straně. Právě v hotelu Fusion chystáme na léto jedno malé párty překvapení.
Co se týče ostatních hudebních plánů na léto, tak v červenci vezeme picnicovskou atmosféru na svitavský festival Rosnička, zahraju si i na karlovarském festivalu v legendárním Aeroportu a to v rámci párty Education. S pár přáteli zařizujeme nové hudební studio, které bude společně sloužit k produkci a nahrávání. Druhým rokem jsem pracovně propojený se street fashion obchodem The Room By Basmatee, kde prodávám, starám se o chod obchodu, dělám běžnou administraci a někdy i hraju:). Musím zmínit i činnost v dnes už bohužel nefungujícím vinyl shopu djshop.cz. Zde se ovšem chystá taky jeden zajímavý re-born. Zatím ale nechci moc prozrazovat.




Tracklist :
01. Skwerl  - You Need to Dance (12 Version)
02. Madonna - Holiday (Darren Gregory warehouse bootleg)
03. Kolombo - Feela (Original Mix)
04. LeSale - On The Beach (Original Mix)
05. Joakim - Nothing Gold (Todd Terje Remix)
06. Leo Perez - Colors (Original Mix)
07. Pollyester - Concierge dArmour (Rory Phillips Remix)
08. Lauer - Trainmann (Tensnake Franceman Mix)
09. The Analogue Cops - Why You Love Me
10. Maxxi Soundsystem - Into the Future
11. Duke Dumont - Street Walker (Original Mix)
12. Phil Kieran & Green Velvet - Michael Jackson (Mic Jack In Version)
13. Andrea Esu - Dance in Space
14. Softwar - This Time Around
15. Midnight Savari - Rimshots (Cosmonaut's 3AM Version)
16. Luke Abbott - Brazil (Slow Version)
Felix! | facebook | soundcloud

0 comments:

Post a Comment