16.11.09

Mr. Oizo


Francúzsko. Quentin Dupieux známy pod menom Mr. Oizo sa narodil v roku 1974. Ako 12 ročný našiel fotoaparát a začal ním fotiť v podstate všetko. Fotenie mu nestačilo a tak si zakúpil elektrické klávesy. Že vraj chcel dať svojim fotkám život. V roku 1997 dostal od dobrého priateľa jeho otca (priateľom bol Laurent Garnier, ktorého preslávila skladba "Man with The Red Face") ponuku natočiť mu klip k piesni "Flashback". Laurent si hneď všimol Quentinov talent a zobral ho pod svoj label "F. Com Records", na ktorom Quentinovi vyšlo jeho prvé EP-cko vôbec so skvelým názvom "#1".

2 roky na to. Nedeľné poobedie, 2 hodiny času a Korg MS-20 stačili na zloženie jeho najznámejšej skladby "Flat Beat", do ktorej posadil svoju postavičku menom "Flat Eric". Firme Levi's sa skladba natoľko zapáčila, že si ju dali do svojej reklamy na rifle.


2 mesiace na to sa zavrel do štúdia a nahral prvý album "Analog Worms Attack", na ktorom spolupracoval s DJ-om Fiedz-om. Celý album sa niesol v breakbeatovom, dubstepovom až triphopovom duchu. V tracku Analog Worms Attack účinkujú aj Kavinsky a vtedy ešte chalani Cassius.



5 rokov na to mu vyšiel daľší štúdiový album "Moustache ( Half a Scissor). Pri nahrávaní použil podľa jeho slov "najlepšie a najinteligentnejšie počítače doby". Bonusovým trackom sa stala skladba Vagiclean :)




Jeho zatiaľ posledným albumom je "Lambs Anger", z ktorého určíte poznáte hitovku Positif. Vyšiel na prelome 2008/2009.




Quentin Dupieux natočil film "Steak", v ktorom si hlavné úlohy zahrali producenti z Ed Banger Records. Boli nimi SebastiAn, Kavinsky a dokonca aj Sebastien Tellier.


Sledovaním Oizovho Twittera pomaly ale isto zisťujem, že točí ďalší film.



0 comments:

Post a Comment