29.4.11

Hochspannung v KC Dunaj!

Vaša obľúbená party Hochspannung!, ktorá je zameraná na súčasný západný klubový zvuk v rytme electro, house, fidget, uk funky, dubstep a.i., sa po vyše dvoch rokoch a množstve úspešných akcií sťahuje do novovzniknutého priestoru KC Dunaj. Ten disponuje väčšou kapacitou, kvalitnejším zvukom a hlavne dokonalou atmosférou 4. poschodia v centre mesta. Na otváraciu party sme pre vás prichystali kvalitný medzinárodný line up. Na pomyselné čelo sa postaví producent a dj z Anglicka - UK funky a bassový mág Warrior One, ktorý si svojim hitom "Bad like Jimmy Cliff" získal obrovskú pozornosť klubovej scény, ale aj hudobných magazínov typu DJMag, IDJ a NME. Hneď za ním sa predstaví rodák z anglického Readingu, hudobný nadšenec momentálne žijúci v Prahe - DJ Tuco, od ktorého môžeme očakávať najčerstvejšiu hudobnú selekciu. V úlohe live actu sa predstaví český hudobný objav, skupina Fiordmoss, kombinujúca elektronickú hudbu s folkovými prvkami, doplnenými ženským vokálom - fanúšikovia Khoiby alebo Ecstasy of Saint Theresa si prídu na svoje. Line up už tradične doplní rezident Michael Priest.

Warrior One (King Pigeon, Mixpak / UK)

Warrior One má oficiálne dvoch členov - Carl a Eno. O dj sety a väčšinu produkcie sa stará 29 ročný učiteľ jógy Carl. Ten svoje hudobné skúsenosti získal hlavne v Brightone, kde tvoril polovicu zoskupenia Black Grass. Po pôsobení v Brightone sa rozhodol presťahovať do Londýna, kde sa stretol s Enom. Spoločne sa okrem hudby venovali aj organizovaniu parties v štýle Bmore.

V roku 2010 boli Warrior One veľmi pilní. Stihli vydať tri úspešné EP, z toho dve na vlastnom vydavateľstve King Pigeon - "King Pigeon EP" a "Bad like Jimmy Cliff EP", kde svoj rap prepožičala Lady Chann. Tretie EP "Lord of Bashy" vydali na New Yorkskom vydavateľstve Mixpak a obsahuje oficiálne remixy od producentov ako Douster, Foamo či Doc Daneeka. Okrem toho spolupracovali na množstve oficiálnych remixov pre Bonobo, Foals, Foamo, Husky Rescue, Dreadzone a iných. Hoci stihli zahrať na mnohých miestach Európy, za svoj najväčší úspech považujú hranie pred osemtisícovým publikom na festivale Glastonbury. To, že Warrior One žijú hudbou takmer 24/7 dokazuje aj ich komerčná skladateľská spolupráca s firmou Nokia, tvorba hudby pre dokumentárne filmy z dielne BBC a skladanie hudby pre najnovšiu sériu britského seriálu Skins.

Ako ich produkcia a promo mixy naznačujú, môžete sa tešiť na kvalitnú zmes Uk house, Uk funky, dubstepu a ostatných bassových záležitostí podporenými výraznou rytmikou, údernými vokálmi a rapom. Pre lepšiu predstavu si vypočujte live mix z legendárneho Londýnskeho klubu FABRIC: http://soundcloud.com/warrior-one/fabriclive-promo-mix alebo čerstvý mix http://soundcloud.com/urbannerdslondon/urban-nerds-4th-birthday-mix

www.myspace.com/warrioronemusic


Dj Tuco (Meanbucket, Dutty Weekend / UK)

Tuco je DJ, producent, šéf vlastného blogu a labelu Meanbucket, a tiež promotér úspešnej párty Dutty Weekend v Prahe.
Hoci sa vraví, že robiť kvalitne viac vecí naraz sa nedá, Tuco je dobrým príkladom toho, že to ide. Djské skúsenosti získal vo svojom rodnom meste Reading, kde svoju kariéru začal ako support DJ skupiny Moloko. S Anglickom ho spájajú aj jeho prvé promotérske aktivity, kde usporiadal jedny z najväčších Hip-hop/Drum & Bass parties. Skôr než sa usadil v Prahe, stihol odohrať svoje sety od Tokya cez Sydney až po Rio. Za vyše 15 ročnú djskú kariéru stihol hrať na obrovských festivaloch a vypredaných halách s hviezdami ako Wu-Tang Clan alebo Busta Rhymes, či DJs - Food, Krush, Dj Shadow, Zombie Nation, Diplo, Sinden, Alex Taylor (Hot Chip) a iní.

Hudobne si prešiel asi všetkým - cez hip hop, downtempo až k house music či ghetto house a juke. Svoj prvý "disko" release "Disko Kicks" vydal na vlastnom vydavateľstve Meanbucket, ktoré spravuje spolu s kolegom Dj Quime. Prvé EP podporili producenti ako Solo (Dirty Bird), Malente (Fools Gold), Beware & Motorpitch (Man Recordings) a iní. To, že Tuco je hudobný nadšenec a jeho djský výber je vždy svieži, dokazuje aj jeho ostatný juke-ový release "Not Crenshaw EP".

Ako sľubuje vo vlastnej biografii "Pokud jde o DJské sety, spojuje v nich impozantní skillz hiphopového DJe s hloubkou jednoho z nejlepších houseových DJ’s na světě! Stylově od houseu po hip hop a v podstatě vše mezi tím, jakmile nastoupí tenhle DJský expert za svoje gramce, hluché a nudné chvíle skončily." máme sa na čo tešiť. V Bratislave si zahrá po prvýkrát!

http://www.myspace.com/djtuco
http://www.soundcloud.com/djtuco

Fiordmoss (Live / CZ)

Fiordmoss sa na hudobnej scéne objavili rovnako nečakane ako polárna žiara na Morave. Ich muzika znie intímne ale zároveň chladne, hodiac sa do klubu. Fiordmoss sú študenti Fakulty výtvarných umení v Prahe - Petra Hermanová (vokály, gitara) píše texty a skladá songy na španielke, Roman Přikryl (syntetizátory, elektronika) vytvára elektronické pradivo a produkuje nahrávky.

Ich začiatky sa datujú od konca jej gitary a jeho vinylov, ktoré zhoreli pri požiari v roku 2008. (Príbeh ako stvorený pre dobré promo.) Vtedy sa rozhodli, že spoja jej folkové skladateľské schopnosti s jeho elektronikou. Mnohí ich označujú ako nových EOST alebo nasledovníkov Khoiby. Či sú tieto nálepky oprávnené, sa môžete presvedčiť 13. mája v KC Dunaj.

Gliese je výnimočný červený trpaslík v súhvezdí Váh, vzdialený asi 21 svetelných rokov od Slnka. Gliese je tiež debutové EP Fiordmoss, ktoré si môžete zadarmo stiahnuť. (tu - http://fiordmoss.cz/gliese)

www.fiordmoss.cz


Hochspannung! | fb event
13.05.2011, KC Dunaj~, Bratislava

DJs: Warrior One (King Pigeon, Mixpak / UK)
DJ Tuco (Meanbucket, Dutty Weekend / UK)
Michael Priest (Hochspannung!)
Live: Fiordmoss (CZ)

0 comments:

Post a Comment