30.1.10

HCHSPNNNG! : When Saints Go Machine

Pár gitár, ingrediencie klubovej hudby, množstvo perkusií s prídavkom 80´s / 90´s synth drive.

Dánska štvorka WHEN SAINTS GO MACHINE z Kodane predstavuje škandinávsku alternatívu k súčasnému britskému syntpopu a indie. Ich pesničky sú skôr skladbami. Zamestnajú hlavu aj nohy. Sú plné obrazotvorných textov a zvláštneho napätia, rýchlo nákazlivé a nepustia.

Debutový album Ten Makes A Face (EMI/2009) si WSGM napísali, nahrali a produkovali sami. Mixovať pomáhal Christoffer Berg - dobrá to voľba, človek ktorý sa okrem iného producentsky podpísal pod ďalšie severské perly – Fever Ray, The Knife (a Robyn). Album sa objavil v mnohých anketách za najlepší album ´09. Recenziu nájdete na exitmusic.org.

Supportujú Que a Michael Priest aka Chunk-foo Fighters. Veľa distortionu, ostrých synťákov, výrazných basových liniek a nekompromisných beatov tento raz nahradí o niečo kľudnejší, špeciálny dj set, ktorý bude doplnený o živý synth. Nemusíte sa však báť, slovom "kľudnejší", nemyslíme nudnejší. Odznejú klasiky, ale aj synthpopovejšie novinky, ktoré Vás naladia na koncert.

Všetko si môžete vypočuť v sobotu 6.2.2010 v Bratislavskej A4.



Tento článok vznikol za spolupráce s Hochspannung a Exitmusic.org

29.1.10

The Subs

Belgicko musí byť zázračná krajina. Skoro vždy keď narazím na niečo, čo znie vyslovene originálne, čo posúva hranice žánru ďalej, čo mi jednoducho vyrazí dych - tak je to z Belgicka.

Ako už asi tušíte The Subs sú z Gentu v Belgicku. Na toto trio ma upozornil fantastický remix od Bobermana (hádajte komu patrí tento pseudonym) ich asi najväčšieho hitu 'Mitsubishi'. Táto skladba s netradične orientálnou melódiou sa mi usadila v podvedomia tak hlboko, že som sa musel zoznámiť s ich tvorbou bližšie. A neľutujem.

The Subs - Mitsubitchi by THE SUBS
Boemklatsch Ft. Faberyayo - Spikkeltjes - Subs Remix by THE SUBS

27.1.10

DJ Zinc Ft. Miss Dynamite - Wile Out

Zdá sa, že najnovšia móda medzi drum'n'bass-ovými producentmi je zahodiť prevarené zlomené bicie, spomaliť a skúšať iné rytmy. Nemožno sa im veľmi čudovať. DNB ako žáner v poslednej dobe už akosi prešľapuje na mieste. A nové štýly ako dubstep, alebo čerstvé prúdy v house music zasa ponúkajú nepreskúmané územie a zároveň používajú zvuky a postupy známe práve z bicích a basov.

DJ Zinc, podobne ako Aquasky (o ktorých sme nedávno písali), alebo SubFocus (ktorého hit 'Could This Be Real' určite neunikol pozornému poslucháčovi rádia_fm), sa vrhol na fidget house, alebo ako to on volá 'crack house'. 8 februára sa tak dostane na svetlo sveta jeho zatiaľ najvydarenejší track 'Wile Out', na ktorého poslednej verzii spolupracovala vokalistka Miss Dynamite.

Na podporu vydania skladby bol pred pár dňami vypustený aj oficiálny videoklip.

22.1.10

Michael Priest - Spirit of Bass, Horse and Nose

Michael Priest (polovička z nindža Chunk Foo Fighters) vás hneď z rána pripraví na večerný Hochspannung s poradovým číslom 5 !


Tracklist :
1. Virtual Boy - Lost Treasure
2. PPE - Mladí Chemici (Que Remiques)
3. Wiley ft. Emeli Sande - Never Be Your Woman (Solo (UK) Loves Garage Remix)
4. Bronstibock - Ooohh
5. Shab Ruffcut, Tee Ski - I'm Walking (Lee Mortimer Remix)
6. Figura - Ze Bula (Sabbo Remix)
7. Yolanda Be Cool - Afro Nuts (Douster Remix)
8. Modus - Sklíčka (embryo líčka, dotyk Remix)
9. Jack Beats - UFO (DJ Ch3rk Bootleg Edit)
10. Kissy Sell Out - This Kiss (Jack Beats Remix)
11. 2 Bit Thugs - A Good Look (original mix)
12. Hostage - Valhalla
13. Adam F & Horx feat. Redman - Shut The Lights Off (In Da Club edit)
14. Top Billin - Playboy Anthem (Rico Tubbs remix)
15. Riva Starr - I Was Drunk feat Nôze (Scattermish Remix)
16. Tittsworth feat Nina Sky & Pitbull - Here He Comes (Rico Tubbs Remix)
17. The Prodigy - Take Me To The Hospital (Rusko Remix)
18. Berou and Canblaster - Kapongo dance
19. Hostage - Achtung!
20. Mustard Pimp - RER D (Villeneuve Triage Edit)
21. Nirvana - Lounge Act (IKKI Punky Remix)
22. Sawgood - Teenage Blitz feat. A Girl & A Gun (Blatta & Inesha Remix)
23. Ac Slater - Play the Record AGain
24. Fugative - Superfly (A1 Bassline Remix)
25. Chris Lake & LYS - La Tromba (Stupid Fresh's We Announce The Remix)
26. Wale f. Lady Gaga - Chillin (Top Billin UK mix)
27. Raziek - Wes-Alane (Raziek Remix)
28. Riva Starr - I Was drunk feat Nôze (Tvyks remix)

21.1.10

Groove Armada feat. Bryan Ferry

Na 2. marca chystá Groove Armada nový album "Black Light".
Úvodný singel v spolupráci s Bryanom Ferrym.
Shameless !

18.1.10

Austrálsky fidget alebo ako sa dnes ľudia spoznávajú...

Aj keď ľudia z nahrávacích spoločností by radi počuli opak, internet šíreniu hudby neľútostne prospieva. Hudba je dostupnejšia než kedykoľvek predtým a aj samotní hudobníci sú takpovediac na dosah ruky. Ľahko sa potom stane, že k niekomu na Slovensku sa v okamihu vydania dostane hudba aj z druhého konca sveta.

Presne takto som narazil na EP človeka, ktorý si hovorí Mr. Alex a pochádza z Brisbane. Po jemnom spamovaní z jeho strany som sa rozhodol, že si sľubované EP, čo sa dá zadarmo stiahnuť vypočujem. A bol som úprimne prekvapený. Aj keď sa nejednalo o nič svetoborné, narazil som na solídne tracky s účinným tanečným potenciálom. A keďže dobrý fidget sme na SPLASHi už chvíľu nemali, rozhodol som sa o tento počin nováčika na scéne s vami podeliť.

Check Their ID - Mr.Alex by Mr.Alex
Check Their ID - Mr.Alex (Knocked Up Noise Remix) by Mr.Alex
Check their ID (RME remix) by Mr.Alex
Check Their ID (Crystal Vision Remix) by Mr.Alex

15.1.10

Embryo - Wasp 404 EP


Dnes "vychádza" moje úplne prvé EP.
EP obsahuje 2 tracky. Ako promo som použil skladbu 404 (link), ktorá moju hudbu posúva k žánru Acid. Tomuto žánru sa budem venovať aj naďalej.
Za mastering a cover ďakujem Jurajovi a Simone.
---> Link na stiahnutie.

Ukážka skladby 404


:)

13.1.10

Congorock & Acid Girls

1. Talianský producent Congorock ohlásil vokálovú verziu singlu Babylon, ku ktorému mu produkčná skupina Scion pripravila videoklip. Skladba je proste nářez.

2. Steven Ilous je režisér, ktorý sa podieľal na videoklipe Toxic is Dead od producenta Toxic Avenger. Je to asi týždeň (takto sa to uvádza na blogoch, hoci klip je vonku už mesiac) čo sa na internete objavil jeho nový videoklip pre Acid Girls. Lightworks !



8.1.10

Dva Jurajove remixy

Už som ich nedokázal dlhšie skrývať. Hotové už nejaký ten čas ma poriadne pálili na harddisku. Remixy pre Embrya a The Uniques.

V skutočnosti má v tom všetkom Embryo alebo ak chcete Dávid Varchola viac prstov ako by sa mohlo zdať. Tak nie len, že mi najprv poskytol svoj track o zlej nálade 'My Friend Dragan And I' na remixovanie (a že to bola radosť remixovať ani nemusím hovoriť). Dávid alebo ak chcete Embryo ma ešte navyše prizval k remixovaniu 'Dungeonu', najnovšej pecky od The Uniques - a dovolím si povedať, že k spokojnosti nás oboch.

Remixy sú o poznanie viac trash-ovitejšie elektro ako by ste odomňa čakali, ale holt máme na seba zlý vplyv.

Embryo - My Friend Dragan And I (Bad Mojo's Order Remix) by Bad Mojo
The Uniques - Dungeon (Bad Mojo & Embryo Remix) by Bad Mojo

7.1.10

Audrey Rapburn

24 rokov.
Budapešť.
Po kliknutí na top friends tohto, tohto a napokon aj tohto producenta som sa dostal až k Audrey. Skladba "Rock Me Baby" sa na mna nalepila a spieval som si ju celé dni. Opýtal som sa jej, či by mi neodpovedala na nejaké otázky a jej odpoveď s podpisom "kisses" ma potešila.

1. Kedy, ako a prečo si začala s hudbou ?

A : V 6 rokoch som sa naučila hrať na flautu, v 7 rokoch som si zahrala prvú pesničku. Texty som začala písať v 14 rokoch a prvú skladbu som nahrala v 19. Bol to otrasný hiphop, no text si spievam dodnes.

2. Podľa čoho si vyberáš texty, čo ťa v písaní inšpiruje ?

A : Pracujem v oblasti žurnalistiky, takže písanie je na mojom prvom mieste. Píšem o všetkom čo ma napadne, zapisujem si to do pozn. bloku. Píšem aj keď som v električke alebo keď nakupujem. Pre niekoho je to smiešne.

3. Tvoja najväčšia hudobná inšpirácia ?

A : Asi ťa to zarazí. Mojou inšpiráciou sú opera, jazz a moderná hudba. Milujem Rossiniho, Offenbacha a Wagnera. Moje najobľúbenejšie speváčky sú Maria Callas, Rosa Ponselle a Elina Garanca. V jazze sú to Billie Holiday, Sarah Vaughan a Ella Fitzgelard. Z modernej hudby ma zaujala Tori Amos. Mojou no. 1 sa stala Roisin Murphy, je to génius.

4. S kým by si chcela spolupracovať ?

A : V snoch asi s Georgeom Gershwinom :) V realite by som si rada zahrala s Ting Tings, pretože majú skvelé vystúpenia a dobrú hudbu. Duet by som chcela s Florence Welch z Florence & The Machine alebo s Marina and The Diamonds. Fajnú akciu by som si vedela predstaviť s menami ako D.I.M, Boysnoize, Fireworkz, Stereotype alebo s niekym s Ed Banger. Najlepší hlas v Maďarsku má Kozma Orsi, takže s domácich len s ňou. Práca s novými ľuďmi je dobrá, pretože vám stále prinesie mnoho skúseností.

5. Ako je to u teba s remixami ?

A : Stále si vyberám zo správ, ktoré mi remixéri posielajú. Pozriem si ich profil, pustím si hudbu a ak ma zaujme tak im pošlem vokály. Je to so mnou ale ťažké, pretože chcem zo všetkého vytiahnuť maximum a preto aj tie remixy musia znieť maximálne. Som zlá, ja viem, hanba mi.

6. Chystáš do budúcna nejaké live vystúpenia ?

A : Momentálne pracujeme na sérií vystúpení, ktoré by sa mohli začať už o pár mesiacov. Rada by som si dala EU tour. "The Great Audrey Rapburn Show" budú tzv. big bang akcie a nebudú len o speve.

7. Povedz nám niečo o vašej domácej scéne.

A : Často chodievam na akcie a dovoľujem si povedať, že medzi našu elitu zaraďujem Ektiv team, Dirty Monkeez (s ktorými som aj nahrala skladbu That's How We Rave !) a We Plants Are Happy Plants (ktorý bol na Hypem v TOP 10 za rok 2009. Skladby mi masteruju Headshotboyz. Tento rok bude patriť Tits & Clits. V Budapešti sú akcie zamerané zväčša na minimal a tech-house ale ja dávam prednosť "bassline only".

6.1.10

SebastiAn - Threnody

Bude nový album. Bude dobrý. Bude to SebastiAn.
Rozbehne sa to po 4 minútach. Ale odporúčam od začiatku.

5.1.10

Rádio hit!

4.1.10

Januárová párty nádielka

Zrazu, z ničoho nič, prihnal sa rok 2010. Človeka to jednoducho prinúti zamyslieť sa, čo bude v novom roku robiť. Alebo aspoň budúci mesiac.



09.01.2010 • VIE / Fluc • Hneď najbližšiu sobotu sa vo Viedenskom Fluc Wanne uskutoční nálet fidgetového baróna a šialeného taliana menom Gigi Barocco. Párty pod taktovkou Pola-Riot sľubuje celkom neslušnú zábavu a kvalitného hosťa.

14.01.2010 • BA / Nu Spirit Club • Nasledujúci týždeň vo štvrtok nás čaká prechádzka do Nu Spirit Clubu na Spaziergang. Rezidentní dji Yanko Král a Vili:am tentoraz skúšajú zaujať koncertom Pundingu Pani Elvisovej, takže Vilko sa celkom zapotí.

19.01.2010 • BA / Radosť • Raz za mesiac v utorok býva párty milovníkov dobrého jedla. Konkrétne Que a Michael Priest aka Chunk Foo Fighters vás lákajú na ochutnávku kvalitného alkoholu a hlbokých basov do ich stánku rýchleho občerstvenia.

22.01.2010 • BA / Radosť • No a tu nastáva trocha problém. Električka, tradičná elektro akcia v Radosti dostala ten istý termín ako Hochspannung v Subclube. U mna je voľba jasná, ale je to trocha škoda. Vili:am a Hans si dokonca zavolali hosťa, ktorý zahrá naživo. Emotional Spy.

22.01.2010 • BA / Subclub • Najlepšia a najväčšia slovenská akcia so zameraním na tú správnu hudbu je po troch mesiac späť. Hochspannung číslo 5 žije. Tentokrát možno trochu viac elektro a trochu menej fidgetová s hosťami ako Blende, Rawfare či špeciálnym live-actovým skrížením Pudnigu Pani Elvisovej a the Uniques. Neviem ako chcete neprísť na túto párty.

Remixové EP Čistých Tvarov na Afera.sk

Kapela Čisté Tvary poskytla slovenskému net-labelu Afera.sk stopy k dvom skladbám - Rituál a Rádio BDSM na remixovanie. Tí oslovili niekoľko českých a slovenských producentov resp. zoskupení a remixové EP bolo na svete.

Ak sledujete chlapcov zo SPLASHu naozaj pozorne, tak vám určite neuniklo, že o jeden z remixov sa postaral aj Juraj aka Bad Mojo. Nebudem o ňom veľa písať, vypočujte si ho sami, iba spomeniem, že je to taký fidgetovo - dubstepový remix.
Pre našich čitateľov bude určite nemenej zaujímavý remix dja Fedora, pôvodne z Nitry, teraz Praha. Fedor prispel sviežim, prudko hrateľným elektro remixom presne v jeho zvyčajnom duchu.

Ďalšie, o poznanie avantgardnejšie remixy pripravili také mená ako Sporto, Disharmony, Gurun Gurun, Jules J alebo Eva Ketara.

Všetky remixy nájdete voľne stiahnuteľné tu : http://afera.sk/index.php?page=cistetvary

2.1.10

Uffie - Mc's Can Kiss

PRAJEME VÁM VŠETKO DOBRÉ DO NOVÉHO ROKA.


Dievka z Ed Banger krú, Uffie, má pripravený na rok 2010 (resp. ferbruár, resp. presne na Valentína) album "Sex Dreams and Denim Jeans". Prvým singlom bude featuring s Pharrellom Williamsom

Z albumu tu mám track, ktorý ma zaujal hneď od prvej sekundy. Na tracku jej pomáhal môj obľúbenec Mr. Oizo (link na blog)